Pages

Wednesday, May 20, 2009

tHe R0ad NOt takeN


emmm..setelah lama berhempas pulas mencari idea dan ayt untuk dipostkan,akhirnye terkeluarlah juga tajuk 'THE ROAD NOT TAKEN'..


rezuk dah keluar..alhmdulillah..tp rezuk tu agak teruk r..xtau nak cakap pe..dah rezeki..
sekarang ni tgh brfikir nak amik c0s pe..aduss..pening kepala...boleh jd migrain dibuatnya..
apa2 pun,insyaallah dipermudahkn tuhan....


sekarang ni mmg tgh pusing kepala..mcm2 hal yang kena pkr..stress pom ada..kdg2 dah xtau nk pikir pe..huhu..adakan ini luahan perasaan???huhu...nthlah..ye k0t..tp bila pikir balik..ALLAH xkan membebani seseorang melainkan yang sesuai dgn kesanggupannye...kl tidak tentu semua ujian dan dugaan yang TUHAN bagi kpd hamba2nya adalah sama..tapi,ALLAH MAHA ADIL..ALLAH telah merancang semuanya...ujian dan nasib seseorang itu adalah berlainan...mungkin kita rs beban yang kita tanggung ni sgt berat..padahal..ada org lain lagi yang sedang menderita...emm..semuanya ats diri kita..how we manage the problems.....sesetengah orag dia akn berada lbh dekat dgn ALLAH,dan ada juga yang akan berada jauh dari ALLAH...sbb kita tak boleh lari dari masalah..we have to face it...walaupun hati kita sgt berat nk terima kenyataan...sedih sgt2...perit rsnya hati dan jiwa kita nk terima...tp tulah..kdg2 pahit tu memberi kemanisan kpd kita kelakk.who know's...asalkan kita xputus asa dan selalu berdoa ke hadrat ILLAHI...cubaan yang diberi boleh mematangkan diri dan fikiran..kita juga akn knl erti ssh,sedih dan seumpamanya berbanding dgn orang lain yang xpernah mengalami.....dan kita juga akn lebih menghargai kehidupan...walaubagaimanapun..hidup msti diteruskan...dengan hati yang lapang..kl nk diikutkan..semua org ad masalah..life must go on!!...bumi pun terus berputar setiap saat, setiap jam,setiap hari, setiap minggu, setiap tahun, setiap masa...xpernah letih...jd kita pom mcm tu lah juga....hidup pun mst ada pahit, masin, masam dan manis...baru bez...

sepatutnya gmbr ni berpusing...


mungkin byk ujian dan masalah yang sy hadapi..but we must look forward,right??..hehe..tp..ALLah mengurniakn rmai kwn2 yang baik dan memahami..dan sanggup tolong menolong tim ssh..alhamdulillah..ye lah kan zmn sekarang ni bkn senang nk cr kwn camtu...hehe..kl kwn2 sy bc post ni msti melayang...haha..kl cter mslah,diorang akan bg nsht dan motivasi...terharu plak...thank ya my friends!!..alhamdulillah..sykur kerana setiap mslah yang dihadapi AlLAH pasti akn tunjukkan jalan...my mother pom pe kurangye..dah byk memberi pertolongan dan jalan keluar...hehe..ada byk plan..plan A lah, plan B lah...kita xley tgk satu jln shj...kena tgk byk jalan...dan tak boleh tgk keburukan jer, kn lihat kebaikan dan kelebihan yang ada juga...oklah,bersempena rezuk yang dah keluar ni..kawan sy suh postkan ayt2 ni..jd..ayt2 ni dr dia...



KDG2 DIRIKU BFIKR...

BGTU SUSAH MAHUU MLKUKN SUATU KPTUSN

MAHU MELPSKN...TKUT XKN KECAPI KMBLI..

TAPI BGAIMANA...KATA PUTUS HARUS DIKECAPI..

DGN BEKLN YG ADA..AK WAJIB MEMILIH.. MEMILH SESUATU YG AKN MENJDI TITIK TOLK SGLANYE

KEKECEWAAN DAN KEGAGALAN ADALAH TITIK TOLAK KEJAYAAN YG LEBIH BERMKNA??

KEKALAHAN ADALAH IFTITAH KEMENANGAN YG LEBIH AKBAR??

BENARKAH??

BENARKAH??

MEMBUAT KEPUTUSAN ADALAH SESUATU YANG SUKAR

BENARKAH???



haaaa..nilah ayt2 yang telah dilontarkan darinye...
trimas ye di atas sumbangan ini...
di sini juga sy nak mengucapkan thniah kepada kengkawan yang berjaya..
dan tak lupa juga kpd yang kurang bernaseb bek sprti saya..hehe..
anda telah melakukan yang terbaik dan mgkin ini bkn rezeki kita lagi..
ummm...
kemanisan itu kdg2 datang dari kegagalan..
so buatlah yang terbaik dlm membuat kputusan,k..gud lak!! =]












1 comment:

My NotHinGviLLe said...

btol mira~ ak sokong~~

b a tough n sweet gurl ek!!