Pages

Sunday, January 31, 2010

terjah di kedai buku!!



emmm...
kisah ni berlaku kelmarin...
tempat : di sebuah kedai buku di kangar yang berhampiran ngan CIMB bank...
waktu : around 3.00 pm..

huhu..ni adalah pertama kali lam hidupku selama bernafas 20 thn...nk tau kenapa???
emm..kitorang kena ciapkan lab report biochem..kena hntr isnin ni...
lam report tu kitorang kena wat discussion...pe lagi search kat tenet lah kan...
cari punya cari...xjumpa gak jwpan yg dikehendaki..
aih..then, dtg satu idea...hehe..
ptg tu saya and eira g kangar utk mencari sebuah buku...buku pe??
buku chemstry form 5..sbb lam buku tu..ada jwpan yg kitorang nk..


masalahnye skam ni, kedai buku plak xtau kat mn..adoii..
nsb bek terserempak ngn adik form 2 lam kedai stationery..ty dia mn lagi kedai buku kat cn..
kitorang pon smpai kat kedai buku yg dimaksudkan..
alhmdulillah, jumpa buku yg kami nak tue..
masalahnye,,,kami xnak beli buku tu..juz nak salin jwapan dr buku tu je..
hehe..yang si eira cover line..saya plak jadik tukang salin jwpan...
lam setengah jam jugak r duk berdiri kat rak buku tu..
ad ty gak kat pekerja citu,ley x nk potostat and for sure mmg xbole lah kan..
tiba2 ada sorang pekerja laki ni dtg kat sebelah saya..sbb nak ambik buku utk sorang customer ni..
fuhh!! nasib beklah x kena halau..
pastu dtg plak sorang lagi pekerja perempuan..adoii..ty nak pe dik??
hanya senyuman jelah yg boleh kami berikan..
hehe..


sebelom kuar tu,si eira ni beli gula2 and air kat kedai buku tu..
yelah..nk ambk hati kan..
segan gak..dahlah lm duk lam kedai tu..xkan xbeli sesuatu kott..
lepas tu..kami pon pulanglah ke kolej..kami kuar semata2 nk jwpan utk discussion bichem..
haha..lawak gak..ad ke org len wat cam gitu..


emm,,buku2 sekolah lu amat berguna wat kita..even dah masok u pon..
adehh..kl tau bwk sekali buku tim skolah kat cn..
pape pon,,best gak..bila lagi nak wat adegan mcm ni..
nsb xkena halau....




2 comments:

ED said...

anda sungguh jahat..
sesungguhya ALLAH maha melihat..
bertaubatlah

iq.jauh said...

pergh..
gaya cm filem omputih lak..
tp x bek ooo menyalin rompak(adik bradik cetak rompak) hak org lain...
hehe..tul x..