Pages

Sunday, December 6, 2009

kereta terhempas????

alhmdulillah,akhirnya barulah boleh mengupdatekan blog..
rmai sgt yg suruh update blog..smpaikan ada yg tulis komen kat tepi tuu...
huhu..nmpak sangat saya penting kan..hahaha...
bknnye tak nak update blog...tapi ada kerja yang banyak n bertimbun2 ntuk dilakukan..
emm..tapi tak pe..nnt saya akan mengupdate kan blog ni seboleh yg mungkin ye..
sekarang ni cuti...so bolehlah update blog ni...



ok..back to story..
emm..
hari ni ad satu kejadian yang berlaku di kb mall iaitu sebuah supermarket di klantan..
di mana sebuah kereta telah terhempas dari tingkat tiga,tmpat parking kereta ke tingkat bawah..
masyaallah....sungguh mengejutkan..
kjadian ni berlaku kalau tak clap lbih kurang lam waktu asar kot..
saya pon xpasti..
sbb tim saya smpai di kb mall tu, rmai org dah keluar dari bangunan....
fuh!!alhmdulillah...nsb bek gak xsempat nak naek kb mall..
sbnarnye plan nk g kb mall selepas zohor, tp umi saya tukar plan, g lepas asar plak..
emm...nsb beklah kan...
ad hikmah semuanya tu...


lpas tu,dpt msg dari kawan, mimi...mak aih,dia ada lam kb mal tim tu!!
apalagi,call tros larr...tim kejadian tu berlaku mimi tgh mkn with fmily dia..smpaikan xbyr mkn...huhu..
mengikut yg mimi cerita, darah merata2...
tp xsure lah tu darah sape kan...and ad yg pecah kpala..tu pom xsure sape...
lps tu mimi n fmily dia pon,ape ag..blah lahh..tros kuar dari kb mall..
fuh!!suara dia lam handphone mcm nthlah...nmpak sgt dia tkt n terkejut...
yelah kn..alhmdulillah,mimi sekeluarga xdek pape...

then,mlm td keluar kat berita..tv3..tp sekejap je..berapa minit jer..
yg sempat tgk, ada dua org bdak sekolah yg cedera parah...
kl xclap lahh..
kl nak tahu lebih lanjut, belilah surat khabar esok ye...compem berita ni akn tersiar di muka hadapan di semua jenis surat khabar yg ada kat msia ni...
saya pon xtau sgt cternye...sbb xada dalam kb mall tim tu..
10hb ni kami ad reunion utk x-naim..tp terpaksa dicancelkan lah...tapi xpew..
nyawa dan keselamatan lagi penting...


ni adalah gmbr yg diambil oleh kwn saye..curik dari fb dia..huhu..
bkn dari mimi...kwn yg len..sbb tim tu..ada dua tiga org kwn saya duk dalam kb mall..shopping2..





setakat ni dulu..dari bilik berita..nak tengok cerita jepun plak...

2 comments:

armouris said...

elak kemalangan, jangan SMS ketika memandu! - Bahaya SMS (Ketika Memandu)

mIra said...

to armouris..
yup!!btol2...