Pages

Thursday, December 9, 2010

insan TERPILIH


dikala malam menyepi,,tanganku rakus menekan papan kekunci laptopku ini..
almklumlah..dah lama xupdate blog ni..naseb tak berkarat lagi..huhu..
walaupun da cuti tapi malas nk update blog + di kelantan sejuk kott..aiyaa~~

ad ape dengan 'insan terpilih'??

jeng..

jeng..

jengg...

kali ni nak cerita pasal mereka yang tidak sempurna sifat..orang kurang upaya..
terhasilnya entri ni sbb ari tu ad tengok di channel kerajaan RTM1..
satu pertandingan "BAKAT ISTIMEWA SEMAI BAKTI PIALA PERDANA MENTERI 2010"
ingt pe mende prtandingan niyh..sekali duduk tgk..pertndingan utk golongan2 yang istimewa ini..
best gak..brape negeri ntah yg masok pertndingan niyh..mmg semngat ah cekgu2 diorang..excitedd!!nk gelak je tengok cekgu2 dia..huhu..
pertandingan dia ad 3 kategori: individu, duet dan berkumpulan..

bila tengok rncangan niyh..sayu plak..even diorang tak sempurna,mereka boleh buat benda2 yang orang normal buat..lam masa 2 bulan je berlatih(dasat ah)..kata pak aznil lah kan sbgai pengacara mjlis..ad menari lah...menyanyilahh..pandai diorang..sdeyh tengok..betapa kesungguhan yang ditunjukkan dan betapa gembiranya diorang bila nek pentas..ad pasangan duet tu, cacat penglihatan..tapi..bole ingt lirik dengan baek..xsalah ckit pon..yg sorang ag..mmg power r suara..
emm,,kalau nk diikutkan mmg ssh nk wat latihan, nk hafal lirik la..nk hafal step tarian la..tapi mmg respct r..walaupun diri serba kekurangan,mereka bole buat dengan jayanya..ye la..cnthnye..ak ni..aiya..ssh benar nk hafal lirik lagu..nk hafal step tarian..lagilh..hua33..bagus jgak program ni tapi kl buat prtndingan mengaji ke,hafaz quran ke..ok gak kan??
hehe...

semua ni wat daku terpikir sejenak..bersyukur dengan segala nikmat yang diberikan oleh-NYA..
dan menggunakan semua nikmat anggota badan ke arah yang bermanfaat dan kebaikan..insyaallah..kesihatan akal,kesihatan badan,sempurna anggota badan..kerana di luar sana ada golongan yang tidak bernaseb baek..tapi dikurniakan ALLAH dengane dengan pelbagai bakat...
pada zaman sekarang ni..membuatkan diri mudah terlupa..bgs jgak rncangan mcm ni..dpt mengingtkan diri yg alpa ini dalam meneruskan kehidupan..huhu.. :)


tak naklah kan mengulas panjang sikap segelintir manusia zaman sekarang...tak yah tengok jauh2..depan mata pon ada..huhu...sekadar utk renungan bersama~~ngeh2~~
banyak pengajaran bagi kita yang normal ni,,leyh dpt dari diorang..kena selami btol2..and observe..rasa malu pon ad gak ngan diorang niyh..kenyet22..haha..(sory wan..da berjangkit..hehe)



6 comments:

SYAZWANI SAJIRI WAN said...

wah . .mira tacing3~
neway, hamdallah fizikal kite sempurna kn.. .
tp kn mira, bagus r mu x cept hfl lirik lagu apetah lg step tarian. . .byk sket space ntk ko hfl bnd len kn. . .heee~

kenyet3 ak 3 kali je k bkn smp 22 kali~hak3. . .

syafiq roslan said...

mirah...towl la...asl la x buat bende2 yg berunsurkan agama ek? kn lebeh trsentuh rasaya....

Idil Farhan said...

alhamdulillah,insaf jugok akhirnya mu ni mirah..

immukmin said...

like this post...hohoh

cik wanie in da house said...

huhu~tersentuh bc blog entri kali nie cik mirah
huhu
syukur2~
dpt nikmat fzikal mental sehat...

cik wanie in da house said...

huhu~tersentuh bc blog entri kali nie cik mirah
huhu
syukur2~
dpt nikmat fzikal mental sehat...