Pages

Sunday, September 12, 2010

raya ke-3

raya ke 3 taun ni,,memang menbawa erti...huhu...di sini inginku ceritakan tentang dua perkara..

1) accidentia
2)wedding of the yer

mungkin post pada kali ini pnjg ckit storynye..tapi,akan ku pendekkan sependek yang mungkin ye..agpom tgn rasa sengal2 lagi niyh..hehe...



1) accidentia

first skali,,pasal accidentia..adehh..apala naseb hari ni..on de way nak ke kenduri najwa tu,
berlaku lah satu accident...antara kancil and viva..hoho...nk wat mcmana kan..benda dah nak jadik..
tim tu lbeyh kurang lam 3 lebih...kitorang tim tu kat jambatan yang dekat tesco tu..jmbatan pe ntah nm dia....tim mcm2 ni beselah nama pon klntan mmmg sesak gilerr..kalah KL..aishh..sapa yg drve kete manual tu..naseblah weyh..ckitttt je lagi nak smpai ke penghujung jmbatan...ntah mcmana,,kereta kancil warna putih yg dipandu wani terlanggar belakang kereta viva warna hitam..ape lagi brek emergency la..sbb wani tak expect pemandu viva tu brek kereta..adehh...emm,pe lagi..terkedepan la kami semua...bila wani wat emergency brek...dumm!! mmg inertia kuat r..impulsive force antara kereta pon byk..saya duk seat depan..tahan kat dashboard tak nak bagi terhantuk kena wind screen tu...ngan tgn and lutut..huhu..seyesly,,tim tu mmg xada perasaan langsung..huhu..padan muka gak..sapa suh tak pakai tali pinggang keledar..aduhh..sakit jugak r...sekarang ni pon tangan masih lenguh2,,sengal2 lagi...tapi tak taulah terhantuk ke tak kepala..tp cermin depan tu retak..harap2nye tak lah eh..sbb tak rasa sakit pon..wani pon sama gak..cermin depan tu pon retak ckit gak..naseb xdek pape dia..ezma yang kat blakang plak terhantuk kat kusyen wani a.k.a driver..linda plak..tahan kusyen saya..sbb tak nak terhantuk...tp alhmdulillah lah kitorang tak dek pape..terpikir gak,mungkin kalau org yg accident ke yg nak accident ke akan first pikir nak tahan kepala dulu sbb tak nak bagi terhantuk..hua22...ntahlah tapi...huhu..ok,smbung balik..pastu tros cepat2 kuar..kuar 4 org laki dr kete viva tu yg lam lingkungan 20-an..diorang on de way nak blk KL..naseb bek gak diorang xmarah2 ke pe ke..kalau x..haishh,xtaulah..belakang kete viva tu xdek papepon just kemek ckit ja..lpas tu,kitorang troskan perjalanan nek kete kawan..naseb kami bek sbb tim kat jmbatan tu terserempak kawan yang nek kete len..dua buah kete..then,,suruh diorang berhenti kat tepi jalan...kat atas tu adalah gmbr kete kancil selepas terhantuk ngn viva tu..kete wani tu plak..tinggal je tepi jalan mcm tu..huhu..tu lah kisahnye...


2)wedding of the year

alhmdulillah..akhirnya kami semua selamat sampai di rumah mc wa...huhu..dah jadik mcm reunion naimians dah ni...huhu..alhmdulillah,,semuanya dah berjaya..dan ada beberapa org lagi yg akn fly tak lama lagi...ramai gak yang ada..ye r..kwn pertama kami yg kawen..huhu...
best kott!! mknn td pon best!! sbb lapar kot+terkejut accident tu..bergambar sakan r kitorang ngn pengantin sekali...riuh rumah mc wa td..sory ye wa..sbb riuh+bingit..tp xpelah...5 taun sekali kot jumpa..kan wa??..hehe..(^___^)
lam kol 530 mcm tu r..barulah kitorang pulang..tu pon..ad lagi yang baru datang..lupa plak..xsangka gak ad senior2 naim yg datang..terutamanya kak fatty n husband..yg merupakan pengantin baru gak..hehe...pastu yg paling xsangka..tim turun nak balik tu..bdak kisas baru smpai..huhu..cam muka kott..ada husaini,amir shahid kot nama dia..and laen2..tp mmg dah tau diorang tu semua satu U kat mesir ngn najwa and husband dia,syafiq..huhu..tp tak sangka plak diorang dtg tim raya ke-3....kat bwh ni ad beberapa pic yang sempat diuploadkan..pic pengantin kena lbeyh ckit..



emm..papepon..mmg berbaloi ah..tu semua ujian...huhu..experience..pe org kata tu..pengalaman dapat mendewasakan kita..belajar erti hidup...ngee~~

kepada najwa syafiqah and syafiq----harapnye both of you happy hingga akhir hayat eh...jadi suami and isteri soleh solehah...dan yang penting belajar leklok ye..wish both of you gud lak for anything and everything you do..


~NAJWA AND SYAFIQ~


~ME,NAJWA,WA,WANI~


~NANI,AYU,KAI,MIMI,YUNI~


~WANI,LINDA,SYAFIQ,NAJWA,RIN,ME,AN~




rasanye setakat ni jelah..tak pernah wat post pnjg2
berjela2 lebar mcm ni...esok nak g beraya umah wani plak..dia wat open house~~

7 comments:

SYAZWANI SAJIRI WAN said...

len kali berhati2 sket yer. . .
hamdallah. . .mujow xde menda~
neway!!tanea buat kwn2 korg yg menikah tue. . .heeee~

Idil Farhan said...

mirah,mu gano loni?
sihat ke?xdok cedera gapo2 kn?

albanaT said...

aih mira...ang ni...cuai sgt..nek keta xbc doa ka??..bwk lek lok..bc doa dlu nak nek keta..

alhamdulillah slamat gi..hai..klu dak..hilang la kwn bek aku sorg..huhu..len kli bwk molek naa...=)

Zafeer said...

Ouh!patutlah wani oyak dia accident..
Alhamdulillah nasib baik korang xde pape..tp kereta mcm teruk gak la kan?

zT said...

ni la kelate time rayo~adehs,mujo sep2 mu ok, nalim pulk ak dgr.teringat maso ak keno dolu2.btw, btol dh ayt mu tu-pengalaman mendewasakan kita..adat bwk keto, nyo ada pengalame skali sore.btw, tahniah pengantin (mudonyo laa..) :)

raimi said...

ishk23..mira2..hehehe(mampu sengeh kambing je)..nak kawin gak!!hahaks

Nur Izzati Mohd Hashim said...

uits~

sedih r xdam nak jumpa hari tu,time sep mum sapa tuh aku dah balik huk3...

aku tau mum accident tu pun budak2 ni gtau pastu, nasib baik xde pape ^^